Domowe słodycze z twarogiem w roli głównej – Słodycze, które możesz zajadać bez najmniejszych wyrzutów sumienia

Twaróg – biały ser, znany jest nam już od dawna. Stosujemy go najczęściej, do przygotowania licznych past twarogowych na kanapki, domowego farszu do ruskich pierogów, klusek leniwych, czy też na słodko do wypełnienia naleśników.

 

 

Składnikiem, dla którego powinniśmy regularnie go spożywać, jest bogactwo pełnowartościowego, łatwostrawnego i przyswajalnego białka.

 

Tam gdzie są dzieci, muszą być również słodycze. Pamiętaj, że jako dodatków, w których obtoczysz swoje twarożkowe cuda, możesz użyć nie tylko wiórków kokosowych, czekolady, czy orzechów, ale również cynamonu, maku lub kakao. Poznaj zatem, idealny pomysł na słodycze, które Ty i Twoje dzieci, mogą zajadać bez najmniejszych wyrzutów sumienia. Do dzieła!

 

SKŁADNIKI:
  • 400 g twarogu o niskiej zawartości tłuszczu
  • 200 g herbatników
  • 50 g orzechów
  • cukier do smaku
  • wiórki kokosowe
  • wiórki czekoladowe
  • wanilina

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Rozgnieć widelcem dokładnie twaróg w misce lub go zblenduj. Dodaj cukier, wanilinę i wymieszaj.

 

2. Zmiel blenderem herbatniki z orzechami, dodaj do masy serowej i dobrze wymieszaj.

 

3. Teraz uformuj z masy małe kulki i obtaczaj w wiórkach kokosowych, czekoladowych i zmielonych orzechach. Obtoczone w kilku różnych posypkach, zachwycają pięknym i apetycznym wyglądem.

 

4. Gotowe, obtoczone w posypkach kulki, włóż do lodówki na co najmniej godzinę. Gotowe!

 

Czy znajdzie się ktoś, kogo nie skuszą domowe twarogowe słodycze w takim wydaniu? Nie sądzę… Smacznego!

 

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi i rodziną, a z nami swoimi wrażeniami!

error: Content is protected !!