Prezentuje się pięknie, świetnie smakuje i zachwyci każdego, zarówno podczas tradycyjnej filiżanki aromatycznej kawy, jak i podczas uroczystości rodzinnej i spotkania z przyjaciółmi. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Z pomocą miksera, wymieszaj żółtka z margaryną i mąką, a następnie dodaj sodę, zgaszoną octem. Wymieszaj, zagnieć ciasto i podziel je na 3 równe części.
2. Schłodzone wcześniej białka jajek, ubij z cukrem na gęstą, sztywną pianę. Następnie dodaj posiekane drobno orzechy.
3. Upiecz wszystkie ciasta w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 30 minut. Poczekaj, aż wystygną.
4. Na koniec, wymieszaj skondensowane mleko z masłem i połącz z masą białkową. Każde ciasto, przekładaj kremem i układaj jedno na drugim. Wysmaruj również wierzch i boki ciasta, udekoruj orzechami. Przed podaniem, wstaw do lodówki na ok. 5 godzin. Smacznego!