Odkąd mam ten przepis, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jest idealne. Przyrządzam je bardzo często, ponieważ zawsze smakuje wyśmienicie i wprost rozpływa się w ustach. Moja rodzina pokochała ten smak od pierwszego kęsa. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Mięso oczyść, umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Potem pokrój je na większe kawałki i przełóż do garnka. Następnie obierz cebulę, pokrój ją w piórka i poukładaj równomiernie na mięsie. Teraz dodaj 100 g. klarowanego masła i zalej 50 ml wody.
2. Przykryj garnek pokrywką i doprowadź do wrzenia. Duś na małym ogniu przez 1 godzinę. Potem, dopraw do smaku solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
3. Teraz wymieszaj wszystko i duś jeszcze przez 1,5 godziny pod przykryciem. Gotowe!