1. Margarynę roztop w garnku, a następnie ją wystudź.
2. Potem, oddziel białka od żółtek i żółtka ubij z cukrem waniliowym. Teraz dodaj cukier puder i roztopioną wcześniej margarynę. Wymieszaj składniki i dodaj mleko oraz małymi porcjami przesianą mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem.
3. Teraz ubij białka na gęstą, sztywną pianę, dodając sok z cytryny (lub startą skórkę cytryny).
4. Połącz ze sobą obie przygotowane masy, przekładając ubite białka do żółtek. Masę wymieszaj i przełóż do formy (17×27 cm), wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 160°C, przez 45 minut. Gotowe ciasto po wystudzeniu, wstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem, posyp cukrem pudrem i podziel na porcje. Smacznego!