Do ciasta możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców, np: jabłek, wiśni, śliwek czy jagód. Zawsze wychodzi wyśmienite, bez względu na to jakie owoce się w nim znajdą.
Minimalny zestaw produktów oraz łatwość i szybkość wykonania sprawia, że przygotowanie smacznego deseru dla całej rodziny do popołudniowej filiżanki aromatycznej herbaty, to prawdziwa przyjemność. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. W wygodnej misce, ubij jajka z cukrem i solą. Potem dodaj ciepłe mleko, olej i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i zagnieć gładkie, jednolite ciasto.
2. Gotowe ciasto, wyłóż do formy o średnicy 24 cm., przykrytej papierem do pieczenia. Rozprowadź ciasto równomiernie, a na nie owoce posypane cukrem.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 40 minut. Gotowe!