Ciasto z owocami – Pyszne i aromatyczne ciasto, które rozpływa się w ustach. Zrobisz je w zaledwie 10 minut

Błyskawiczne, lekkie ciasto z owocami, polecam wszystkim zapracowanym Paniom domu, które cenią swój czas spędzony w kuchni.

 

Do ciasta możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców, np: jabłek, wiśni, śliwek czy jagód. Zawsze wychodzi wyśmienite, bez względu na to jakie owoce się w nim znajdą.

Minimalny zestaw produktów oraz łatwość i szybkość wykonania sprawia, że przygotowanie smacznego deseru dla całej rodziny do popołudniowej filiżanki aromatycznej herbaty, to prawdziwa przyjemność. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

 

SKŁADNIKI:
  • 600 g ulubionych owoców
  • 350 g mąki pszennej
  • 180 g cukru
  • 150 ml mleka
  • 75 ml oleju
  • 4 jajka
  • sól do smaku
  • 10 g proszku do pieczenia

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W wygodnej misce, ubij jajka z cukrem i solą. Potem dodaj ciepłe mleko, olej i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i zagnieć gładkie, jednolite ciasto.

2. Gotowe ciasto, wyłóż do formy o średnicy 24 cm., przykrytej papierem do pieczenia. Rozprowadź ciasto równomiernie, a na nie owoce posypane cukrem.

3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 40 minut. Gotowe!

 

Ciasto owocowe, po całkowitym wystygnięciu możesz dodatkowo posypać cukrem pudrem. Smacznego!

error: Content is protected !!