Smak popularnych od wielu lat „krówek ciągutek” zna każdy, zarówno mały jak i duży. Krówki, według tego sprawdzonego przepisu robię bardzo często, bo smakiem zachwyciły wszystkim domowników. Zrobisz je w zaledwie 15 minut, a to jest dodatkowy plus dla wszystkich miłośników słodyczy, którzy nie dysponują zbyt dużą ilością czasu wolnego.
Pyszne słodkości zawsze warto zrobić samemu z wielu oczywistych względów. Dzieci będą zachwycone. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Do garnka z grubym dnem, wsyp cukier i na małym ogniu podgrzewaj bez mieszania do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Następnie dodaj masło, zwiększ ogień i mieszaj, aż składniki się połączą.
2. W osobnym garnku podgrzej mleko i dodaj je do rozpuszczonego cukru z masłem. Dokładnie wymieszaj.
3. Gotową masę, przełóż do foremek (może być to forma do kostek lodu lub silikonowa do ciasteczek i pralinek).
4. Krówki odstaw do całkowitego wystygnięcia, a następnie wstaw do lodówki na kilka godzin. Gotowe!