Marynata do indyka – Dzięki niej mięso zawsze będzie soczyste i delikatne. Przygotujesz ją w zaledwie 5 minut

Dzięki tej marynacie, mięso z indyka – bez względu na to którą jego część stanowi – zawsze jest kruche, miękkie i soczyste.

 

Idealne połączenie smaków i aromatów, którym zachwycisz wszystkich członków swojej rodziny bez wyjątku. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 1-1,5 kg mięsa z indyka
  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • 20 g skórki z cytryny
  • 1 pęczek koperku
  • sól
  • pieprz

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Do dużej miski pokrój w dużą kostkę mięso indyka, dodaj sól, pieprz, skórkę startą z cytryny i śmietankę.

2. Dobrze wymieszaj, przykryj miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki na 8 godzin.

3. Tak przygotowane mięso z indyka po wyjęciu z marynaty, piecz w naczyniu żaroodpornym, w piekarniku rozgrzanym do 180°C, przez 30 minut. Gotowe!

 

Podawaj na gorąco do puree z ziemniaków i w towarzystwie zestawu surówek z świeżych warzyw. Smacznego!

error: Content is protected !!