Smaczne, delikatne i soczyste mięso, kryjące w sobie paprykową niespodziankę, pięknie wygląda na stole i świetnie sprawdza się zarówno jako danie obiadowe, jak i ciepła kolacja dla każdego. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Brokuły umyj, podziel na różyczki i gotuj w garnku z osoloną wodą przez 10 minut. Połowę ugotowanego brokuła zblenduj i wymieszaj z marchewką startą na tarce o grubych oczkach, serkiem topionym, dopraw do smaku solą i wymieszaj.
2. Odetnij czubek papryki i usuń nasiona. Potem, wypełnij paprykę przygotowanym wcześniej farszem. Każdego fileta z kurczaka, przekrój na cienkie plastry, dopraw do smaku przyprawą do kurczaka i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Teraz poukładaj faszerowane papryki, następnie połowę plasterków sera, marchewkę pokrojoną w kosteczkę (lub w słupki), pozostałe różyczki brokuła i ponownie plasterki sera.
3. Teraz owiń ciasno całe nadzienie filetem z kurczaka, pamiętając o brzegach rolady. Naczynie, przykryj folią aluminiową i piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 ° C, przez 40 minut. Gotowe!