Kotleciki przygotowane, według tego sprawdzonego przepisu, zawsze są mięciutkie, soczyste i delikatne. Jestem pewna, że zasmakują w nim nawet te najmłodsze pociechy. Zapewniam również, że kotleciki z kurczaka po albańsku, zostaną w Twoim domu na dłużej. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Filety z kurczaka umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w małą kostkę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i wymieszaj.
2. Cebulę obierz, pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż na rozgrzanej patelni z masłem na złoty kolor. Potem wymieszaj cebulę z mięsem, dodaj majonez, jajka, skrobię i dokładnie wszystko wymieszaj.
3. Na rozgrzaną patelnię z olejem, nakładaj łyżką porcję kurczaka w cieście i smaż na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony. Usmażone kotleciki odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Gotowe!