A najlepsze w tym daniu jest to, że za każdym razem może smakować nieco inaczej, ponieważ możesz dowolnie dobierać ulubione składniki warzywne i przyprawy. Wszystko zależy od Twoich preferencji. Zatem, do dzieła!
1. Najpierw przygotuj marynatę: Wymieszaj sos sojowy z oliwą z oliwek i papryką.
2. Filety z kurczaka umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w średnią kostkę. Potem, wymieszaj go z marynatą.
3. Paprykę umyj, oczyść i pokrój w drobną kostkę, a następnie usmaż na rozgrzanej patelni z kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Na koniec, dodaj marynowanego fileta i smaż do miękkości.
4. W tym czasie, odlej syrop z ananasa i wymieszaj ze skrobią. Ananasa, pokrój w koteczkę i dodaj do fileta na patelnię. Gotuj razem przez 2-3 minuty, a następnie wlej syrop, wymieszaj i zagotuj. Potem, na małym ogniu gotuj do czasu, aż sos zgęstnieje. Gotowe!