Szaszłyki z Indyka w Majonezie – Delikatne, soczyste i wyjątkowo smaczne. Przygotowane w ten sposób, zaskoczą Twoich bliskich

Jeśli myślisz, że pyszne szaszłyki możesz przygotować tylko na grillu, jesteś w błędzie. Ten znakomity przysmak z mięsa indyka w genialnej marynacie, możesz również przygotować w domu i kiedy tylko masz na to ochotę.

 

Wyjątkowe połączenie smaków w aromatycznej marynacie sprawi, że poczujecie się jak podczas słonecznej majówki w kwitnącym ogrodzie. A co najciekawsze, zrobisz to w domowym piekarniku i w zaledwie 30 minut. Do dzieła!

 

SKŁADNIKI:
  • Filet z indyka 1 kg
  • Cebula 200 g
  • Majonez 2 łyżki stołowe
  • Musztarda 1 łyżeczka
  • Sól 0,5 łyżeczki
  • Czarny mielony pieprz 2 łyżeczki
  • Ocet winny 2 łyżki stołowe

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Drewniane patyczki do szaszłyków zalej wodą i odstaw na 10 minut. W tym czasie, umyj, oczyść i osusz mięso z indyka, a następnie pokrój je na kawałki.

2. Teraz czas na aromatyczną marynatę: W głębokiej misce, wymieszaj majonez, musztardę, sól, pieprz, ocet winny i 50 ml wody. Dokładnie wymieszaj mięso indyka z przygotowaną marynatą i wstaw do lodówki na pół godziny.

 

3. Po tym czasie, nabij marynowane mięso indyka na patyczki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200° C, przez 30 minut. Gotowe!

 

 

Szaszłyki z indyka, podawaj na gorąco w towarzystwie pieczonych ziemniaczków, zestawem surówek z świeżych warzyw oraz z ulubionymi sosami. Smacznego!

error: Content is protected !!