Wyjątkowe połączenie smaków w aromatycznej marynacie sprawi, że poczujecie się jak podczas słonecznej majówki w kwitnącym ogrodzie. A co najciekawsze, zrobisz to w domowym piekarniku i w zaledwie 30 minut. Do dzieła!
1. Drewniane patyczki do szaszłyków zalej wodą i odstaw na 10 minut. W tym czasie, umyj, oczyść i osusz mięso z indyka, a następnie pokrój je na kawałki.
2. Teraz czas na aromatyczną marynatę: W głębokiej misce, wymieszaj majonez, musztardę, sól, pieprz, ocet winny i 50 ml wody. Dokładnie wymieszaj mięso indyka z przygotowaną marynatą i wstaw do lodówki na pół godziny.
3. Po tym czasie, nabij marynowane mięso indyka na patyczki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200° C, przez 30 minut. Gotowe!