1. Ulubioną szynkę lub kiełbasę pokrój w drobną kosteczkę, dodaj jajka, kwaśną śmietanę i starty na tarce o grubych oczkach ser. Dopraw do smaku solą, pieprzem, ulubionymi przyprawami i dokładnie wymieszaj.
2. Przygotowany farsz, wyłóż na kromkach chleba i poukładaj je na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Piecz w rozgrzanym piekarniku, przez 20 minut. Gotowe!
1. Na blaszce przykrytej papierem do pieczenia, poukładaj kromki chleba posmarowane masłem.
2. W misce, wymieszaj pokrojoną w kostkę szynkę z jajkami, startym na tarce o grubych oczkach serem, śmietaną, pokrojonym drobno szczypiorkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gotowe nadzienie wyłóż równomiernie na kromkach chleba.
3. Piecz w rozgrzanym piekarniku, przez 15–20 minut. Smacznego!