1. Do miski wlej ciepła wodę i mleko m następnie dodaj drożdże i sól, wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą trzepaczki. Dodaj mąkę pszenna , jogurt naturalny i jajka. Zrób z tego ciasto i odłóż na 2 godziny przykryte ręcznikiem.
2. Przełóż na blat i podziel na dwie części. Z każdej części wytnij po pięć jednakowych kawałków.
3. Każdy po kolei kawałek zawijaj z nadzieniem lub zmiękczonym masłem. Na kawałku masła można położyć kawałeczek sera , następnie zawinąć w rulon.
4. Do miski wlej 150 l wody i dodaj 50 gram miodu , wymieszaj dokładnie i zamocz w tym sosie każdą bułkę. Blachę przykryj papierem do pieczenia i połóż gotowe bułki, które wcześniej posyp sezamem. Jeśli masz ochotę to na górnej stronie przetnij pionowe paski , a bułeczki będą piękniej wyglądały.
5. Piecz przez 25 minut w 180 stopniach. Smacznego!