Moja babcia przekazała mi eliksir odpornościowy, którego używała od pokoleń. Stosuj go codziennie, aby zapomnieć o chorobie. Oto przepis
Ten przepis na eliksir wzmacniający odporność, który został przetestowany i okazał się skuteczny przez wiele pokoleń.
Stosowały go nasze prababki, babki i matki. Wzmacnia on odporność i jest oparty na miodzie chrzanowym i miodzie, które są bardzo popularnymi roślinami. Składniki te były łatwo dostępne od wielu lat. Składniki te można znaleźć zarówno na wsiach, jak i w sklepach.
Do chrzanu można także dodać sok z cytryny i odrobinę imbiru. Te dwa składniki dodatkowo wzmocnią właściwości antybiotyczne chrzanu.
Korzyści dla organizmu z chrzanu domowej roboty.
- Odporność całego organizmu jest silnie wspierana.
- Antyseptyczny.
- Ma właściwości przeciwzapalne.
- Podobne do antybiotyków.
- Dobrze oczyszcza krew.
- Chroni komórki przed wolnymi rodnikami.
- Jest stosowany w profilaktyce nowotworowej.
- Zapobiega chorobom serca.
- Obniża poziom cholesterolu we krwi
- Zwiększa ciśnienie krwi.
- Utrzymuje naczynia krwionośne w czystości i wytrzymałości oraz pomaga zapobiegać odkładaniu się tłuszczu.
- Oczyszcza układ oddechowy z zalegającego śluzu.
- Ma działanie moczopędne.
- Usuwa nadmiar wody z organizmu.
- Preparat ten ma również inne zalety. Jest skuteczny w przypadku grypy, stanów zapalnych płuc i chorób oskrzeli.
Sposób przygotowania: Sposób 1
Najpierw umyj chrzan, a następnie zetrzyj go na tarce o grubych oczkach. Następnie umieść chrzan w szklanym pojemniku i dodaj 150 g miodu. Całość umieścić pod przykryciem i pozostawić do ostygnięcia w ciepłym miejscu. Następnego dnia przecedź chrzanową miksturę i umieść ją w butelce z ciemnego szkła. Domowy preparat można przechowywać w lodówce przez około 6 dni.
Stosowanie:
Jedna łyżeczka domowego środka powinna być przyjmowana trzy razy dziennie, aby uzyskać korzyści dla organizmu. Ze względu na silny smak nie jest zalecany dla dzieci. Powinni go unikać dorośli, którzy mają wrzody żołądka lub inne problemy z dwunastnicą.
Sposób przygotowania: Sposób 2
Umyj, osusz, a następnie obierz imbir. Zetrzyj na drobnej tarce oba korzenie. Umieść imbir i chrzan w misce lub dużym słoiku. Zalej wodą, która już ostygła. Połączyć wszystko razem, przykryć i odstawić na 30 minut. Następnie przecedź mieszankę, a potem dodaj miód i skórkę z cytryny. Po wykonaniu wszystkich czynności mieszaninę należy umieścić w lodówce.