Odwrócone ciasto karmelowe z dodatkiem jagód. W szybki sposób przygotujesz pyszny deser.

Tak przygotowane ciasto, na pewno posmakuje całej rodzinie. Przepis jest banalnie prosty oraz bardzo szybki , a czas pieczenia zajmuje jedyne 30 minut.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 1 szklanki  mąki pszennej
  • 150 g cukru
  • Do smaku cukier waniliowy
  • 250 g borówek/ jagód
  • Cukier puder
  • Bułka tarta do posypania blachy
  • Masło do posmarowania blachy

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.Do miski z białkami dodaj cukier oraz cukier waniliowy.

2.Do wymieszanych białek dodaj jogurt. Całość dokładnie wymieszaj.

3. Powoli wsypuj mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia. Za pomocą trzepaczki połącz ze sobą wszystkie składniki, aby powstała jednolita konsystencja.

4. Wysmaruj dokładnie całą powierzchnię tortownicy. Na samym dnie ułóż owoce, następnie wlej na nie przygotowane ciasto. Całość dokładnie wyrównaj.

5. Piecz w nagrzanym piekarniku. Potrzebna temperatura to 175 stopni , a czas 30-45 minut.

Życzę smacznego!

error: Content is protected !!