1. Do dwóch misek rozdziel żółtka oraz białka z 4 jajek.
2. Do białek dodaj połowę erytrytolu. Następnie dodaj łyżeczkę soku z cytryny , potem cały czas ubijaj aż powstanie sztywna piana.
3. Gdy całość zostanie ubita , dodaj orzechy włoskie. Pamiętaj, aby je zmielić lub drobno posiekać. Piecz w nagrzanym piekarniku do 170 stopni.
4. Rozprowadź dobrze ubitą śmietanę wraz z orzechami włoskimi po całej powierzchni blachy. Piecz około 20-25 minut.
5. Teraz masz czas na przygotowanie żółtek. W wysokiej misce połącz ze sobą śmietanę, żółtka, wanilię oraz resztę erytrytolu. Za pomocą trzepaczki połącz ze sobą wszystkie składniki. Mieszaj do momentu ,aż zacznie gęstnieć.
Ubijaj masło do momentu , aż będzie gładkie. Jedną stronę ciasta posmaruj od razu po upieczeniu kremem. Następnie połóż drugi kawałek ciasta. Jako posypki możesz użyć startej czekolady. Smacznego!