Przygotowana wieprzowina jest pyszna, oraz bardzo soczysta. Koniecznie musisz spróbować tak pysznego dania.
1.Dokładnie umytą karkówkę osusz za pomocą ręcznika papierowego. Następnie całość pokrój na 3 cm plastry. Pokrojone kawałki przypraw dokładnie solą oraz pieprzem.
2.Posyp także słodką mielona papryką. Najlepiej używaj swoich ulubionych przypraw. W miseczce wymieszaj przeciśnięty przez praskę jeden ząbek czosnku z olejem. W taj przygotowanej marynacie obtocz mięso, następnie odstaw na bok na jedną godzinę.
3.Po upływie tego czasu przełóż zamarynowane mięso do naczynia żaroodpornego. W drugiej misce połącz ze sobą sos pomidorowy z pokrojonym w plastry czosnkiem oraz ulubionymi przyprawami. Wlej całość do naczynia, następnie przykryj folią i piecz w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 40 minut. Gotowe!
Zdejmij folie kilka minut przed końcem pieczenia, aby pieczone mięso się zarumieniło. Gdy będzie potrzeba obrobię podlej pieczoną karkówkę. Smacznego!