Znakomity farsz, który przepis dostałam od mojego dziadka, moja rodzina jest nim zachwycona

Poniżej znajdziesz wspaniały przepis na szybki oraz bardzo pyszny farsz. W moim domu szybko znika on ze stołu!

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 70 g masła
  • 5-6 starych bułek
  • Majeranek
  • Oregano
  • Bazylia
  • Pietruszka
  • Szczypiorek
  • Mała cebulka
  • Ziele pokrzywy
  • 2 jajka
  • Mielony czarny pieprz
  • Sól
  • Warzywo domowe
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • Trochę mleka
  • 2 ząbki czosnku
  • Szynka/ wędliny
SPOSÓB WYKONANIA:

1.Obraną cebulkę bardzo drobno pokrój. Następnie wszystkie zioła oraz szczypiorek drobno posiekaj. Ba rozgrzanej patelni podsmaż pokrojoną cebulkę. W misce połącz ze sobą pokrojone na małe kawałki bułki oraz z odrobiną mleka.

2. Do miski wsyp oregano, majeranek, warzywko, sól oraz gałkę muszkatołową. Następnie dodaj także przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku.

3.Do lepszego smaku dodaj również ulubione mięso/ szynkę lub kiełbasę. U mnie w domu zazwyczaj nie dodajemy mięsa, taka wersja też jest pyszna.

4.Do przygotowanej masy dodaj również podsmażoną cebulkę oraz 2 jajka. Całość bardzo dokładnie wymieszaj, po czym włóż do plastikowych woreczków , następnie zawiąż, aby nie powstały pęcherzyki. Staraj się robić to dokładnie. Następnie włóż je do gotującej się wody w garnku.

5. Z jednej strony gotuj 15 minut. Następnie obróć i gotuj tak samo. Uważaj, aby worek podczas obracania się nie rozerwał.

6.Po ugotowaniu odstaw na bok na kilka minut. Tak przykuwane nadzienie na pewno Ci posmakuje. Zarówno smak jak i wygląd zachwyci Twoje podniebienie. Smacznego!

error: Content is protected !!