1.Obraną cebulkę bardzo drobno pokrój. Następnie wszystkie zioła oraz szczypiorek drobno posiekaj. Ba rozgrzanej patelni podsmaż pokrojoną cebulkę. W misce połącz ze sobą pokrojone na małe kawałki bułki oraz z odrobiną mleka.
2. Do miski wsyp oregano, majeranek, warzywko, sól oraz gałkę muszkatołową. Następnie dodaj także przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku.
3.Do lepszego smaku dodaj również ulubione mięso/ szynkę lub kiełbasę. U mnie w domu zazwyczaj nie dodajemy mięsa, taka wersja też jest pyszna.
4.Do przygotowanej masy dodaj również podsmażoną cebulkę oraz 2 jajka. Całość bardzo dokładnie wymieszaj, po czym włóż do plastikowych woreczków , następnie zawiąż, aby nie powstały pęcherzyki. Staraj się robić to dokładnie. Następnie włóż je do gotującej się wody w garnku.
5. Z jednej strony gotuj 15 minut. Następnie obróć i gotuj tak samo. Uważaj, aby worek podczas obracania się nie rozerwał.
6.Po ugotowaniu odstaw na bok na kilka minut. Tak przykuwane nadzienie na pewno Ci posmakuje. Zarówno smak jak i wygląd zachwyci Twoje podniebienie. Smacznego!