Fasolka z dodatkiem warzyw w sosie pomidorowym- Tak przygotowane pyszne danie możesz przechowywać nawet w słoikach

Poniżej znajdziesz wspaniały przepis na pyszną domowej roboty fasolkę z dodatkiem warzyw. Tak przygotowane danie zajadać możesz w każdej chwili wystarczy tylko otworzyć słoik!

Tylko od Ciebie zależy czy wybierzesz białą czy czerwoną fasolkę. Zarówno jedna jak i druga smakują rewelacyjnie w tak przygotowanym pysznym daniu, jestem pewną że cała rodzina będzie rozpływała się nad jej pysznym smakiem!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 1 kg cebuli
  • 2 kg fasolki
  • 1 kg papryki
  • 1 kg marchwi
  • 3 kg pomidorów
  • 2 łyżeczki soli
  • 200 ml oleju słonecznikowego
  • Do smaku cukier

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.Koniecznie przez kilka godzin mocz fasolkę w garnku z wodą.

 

2.Obraną cebulę pokrój w piórka, następnie obierz marchew, którą za pomocą tarki zetrzyj na dużych oczkach, po czym pokrój w paski dokładnie umytą paprykę.

3.Do namoczonej odpowiednio fasoli dodaj przygotowane warzywa, po czym całość duś przez 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając.

4.Tak przygotowane danie przełóż do czystych słoików, po czym zakręć je pokrywkami i odwróć do góry dnem. Słoiki z pyszną fasolką są gotowe!

Wystudzone słoiki przełóż do lodówki lub zimnego i ciemnego pomieszczenia. Teraz w każdej chwili możesz cieszyć się tym pysznym smakiem fasolki. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!