Szybkie oraz bardzo proste lepienie pierogów. Idealny sposób mojej Babci.

Najpowszechniejszą potrawą na całym świecie są nasze Polskie pierogi.

 

Istnieje bardzo dużo rodzajów pierogów, gdyż można je przygotować dosłownie ze wszystkim. Niestety największym problemem jest długotrwałe sklejanie.

 

Szukasz sprawdzonego oraz szybkiego sposobu na sklejanie pierogów?

 

W jaki sposób odpowiednio lepić pierogi?

1.Najważniejszym krokiem jest rozwałkowanie ciasta, jego grubość nie powinna być większa niż 2-3 mm.

2.Łyżeczkę gotowego farszu kładź na dole ciasta( tak jak na zdjęciu poniżej). Koniecznie zachowaj między nimi odległość, aby dobrze się je wykrajało za pomocą szklanki.

3.Pozostała częścią ciasta przykryj wyłożony farsz.

4.Tak nałożone ciasto, powinno wyglądać jak rulon. Na samych końcach ciasta, pamiętaj aby mocno skleić je palcami.

 

5.Za pomocą szklanki wycinaj po kolei każdy kawałek. Do wycinania pierogów możesz użyć dowolne naczynia.

Po całkowitym wycięciu, koniecznie sprawdź czy ciasto się nie porozklejało. W przypadku gdy to nastąpi musisz skleić je palcami.

error: Content is protected !!