Koniecznie musisz przygotować rogaliki z przepisu poniżej. Jestem pewna, że zarówno smak jak i wygląd zachęci nie jednego łasucha do szybkiego skosztowania.
1.Na małym ogniu w garnuszku rozgrzej masło oraz cukier. Staraj się nie doprowadzić mieszanki do wrzenia. Po całkowity rozpuszczeniu się masła, odstaw garnek na bok, aby masło mogło ostygnąć.
2.Do ostygniętego masła dodaj jajka , całość bardzo dokładnie wymieszaj. Stopniowo dodawaj kwaśną śmietanę, cały czas mieszając.
3.Do przygotowanej masy dodawaj mąkę oraz proszek do pieczenia. Rękoma zacznij wyrabiać ciasto.
4.Na blat posyp mąkę, następnie ugniataj przez kilka minut ciasto. Z ciasta zacznij formować ruloniki, po czym łącz się aby powstał pierścień.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz przez 15-17 minut. Upieczone rogaliki polej czekoladą lub posyp cukrem pudrem.