Aby wykonać ten deser potrzebujesz tylko czterech składników , które są bardzo łatwo dostępne. Serdecznie zapraszam na przepis poniżej.
1.Do odrobiny mleka wsyp skrobię , po czym całość mieszaj do momentu , aż usuniesz wszystkie grudki.
2.Resztę mleka oraz mleko skondensowane wlej do garnka, po czym dodaj przygotowaną zawiesinę, całość wymieszaj.
3.Tak przygotowany garnek podgrzewaj na małym ogniu. Cały czas mieszaj, do momentu aż powstanie gęsta masa. Całość gotuj jeszcze przez 1 minutę.
4.Gotowy krem przelej do naczynia żaroodpornego, następnie odstaw aby ostygło, po czym włóż do lodówki na około 2 godziny.
5.Po upływie tego czasu wyjmij z naczynia i pokrój na mniejsze kosteczki.
Pokrojone kosteczki obtocz w miseczce z wiórkami kokosowymi. Życzę smacznego!