Prezentujemy bardzo ciekawe pomysły na używanie łodyg czosnku. Z tego rodzaju łodyg można przygotować bardzo wiele przysmaków i dlatego też nie warto ich wyrzucać.

Łodygi czosnku zwykle wyrzucasz, ponieważ uważasz, że są do niczego nieprzydatne. Nie pozbywaj się ich.

Przekonaj się, że wyrzucanie łodyg czosnku na kompost to marnowanie produktu, który może urozmaicić i podnieść walory smakowe wielu potraw. Jest sposób na wykorzystanie łodyg czosnku w Twojej kuchni. Ludzie zwykle łamią i wyrzucają łodygi czosnku, kiedy tylko zaczną się one zwijać.

Skorzystaj z kilku porad jak wykorzystać łodygi czosnku i przyrządzić z nich wspaniałe przysmaki. Łodygi czosnku łamie się w odpowiednim czasie. Działanie to zapobiega zużywaniu przez roślinę substancji odżywczych do wytworzenia łodygi kwiatowej.

Należy pamiętać, aby nie złamać wszystkich łodyg. Zwykle pozostawia się 2 lub 3 łodyżki, które wskażą nam kiedy należy zebrać czosnek. Złamane łodygi czosnku można użyć w kuchni do przyrządzenia smakowitego pesto lub sałatki. Oto kilka prostych przepisów na przysmaki z łodyżek czosnku.

Pesto z czosnku

error: Content is protected !!