Jeśli chcesz podawaj ją dla swoich bliskich nawet na śniadanie. Jestem pewna, że u Ciebie także często będzie ona gościć na stole. Wystarczy jeden raz spróbować, a od razu się w niej można zakochać. Spróbuj i przekonaj się sama jak ta zupa śnieg jest wyjątkowa!
1. Na samym początku obierz dokładnie marchew i cebulę, następnie zetrzyj za pomocą tarki na grubych oczkach. Na dużej patelni rozpuść masło, następnie podsmażaj na niej starte warzywa przez kilka minut. W między czasie możesz pokroić na małą kosteczkę obrane oraz umyte ziemniaki.
2. Na twardo ugotuj jajka, po czym za pomocą tarki zetrzyj je. Do garnka z gotującym się bulionem dodaj ziemniaki oraz groszek. Całość gotuj do momentu ,aż ziemniaki będą już miękkie. Podsmażone warzywa przełóż do garnka , po czym dodaj również stare jajka.
3. Tak przygotowaną zupę gotuj przez kilka minut. Dla lepszego smaku dodaj sól oraz ulubione przyprawy. Po kilku minutach gotowania podawaj ciepłą zupę na talerze. Koniecznie dodaj kleks śmietany oraz posiekane zioła.