1. Na samym początku umyj kurczaka, po czym wysusz go ręcznikiem papierowym i pokrój na paseczki. Następnie rozgrzej olej na patelni i smaż pokrojonego kurczaka. Dla lepszego smaku przypraw mięso sola oraz pieprzem. Po kilku minutach smażenia, zdejmij mięso na talerz, po czym, przygotuj sos.
2. Na ten samej patelni rozgrzej masło, następnie smaż na nim na złoty kolor pokrojoną w kosteczkę cebule. Do złocistej cebulki dodaj mąkę, następnie bardzo dokładnie wymieszaj. Po kilku minutach dodaj również koncentrat pomidorowy i ponownie wymieszaj, następnie wlej bulion oraz mleko, całość bardzo dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek.
3. Gotuj przez kilka minut, aby zgęstniał sos. Następnie do przygotowanego sosu dodaj podsmażonego kurczaka, po czym całość przypraw szczyptą czosnku granulowanego. Gotuj jeszcze całość około 5 minut. W między czas zacznij gotować ryż w osolonej wodzie. Używając innej patelni podsmaż pokrojoną na małą kosteczkę cebulę.