W smaku jednak, to istne niebo w gębie. Delikatne i puszyste ciasto na kefirze z pysznym kremem, to prawdziwy hit na moim stole. Moja rodzina i przyjaciele są nim zachwyceni. Spróbuj i przekonaj się sama!
Wygląda również pięknie i na świątecznym stole, będzie prezentował się bardzo efektownie.
1. W misce, ubij jajka trzepaczką, a następnie dodaj do nich jogurt, sodę wymieszaną z mąką i dżem . Wymieszaj całość do uzyskania gładkiej, lejącej konsystencji.
2. Przelej ciasto do formy, wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej masłem.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 30 minut. Gotowe ciasto odstaw do całkowitego wystygnięcia.
4. W tym czasie, przygotuj krem: W głębokiej misce, wymieszaj mikserem na wysokich obrotach śmietanę z cukrem.
5. Wystudzone ciasto, przekrój na 3 części i pomiędzy każdą nałóż i wygładź porcję kremu. „Zgniły pień” jest gotowy!