Ekspresowe ciasto na herbatnikach, zachwyca teraz wszystkich moich gości oraz domowników za każdym razem tak samo. Dzielę się dziś tym przepisem również z Wami. Do dzieła!
1. Na dnie formy wyłożonej folią spożywczą, poukładaj naprzemiennie, tworząc szachownicę herbatniki kakaowe i waniliowe.
2. Czas przygotować krem: W misce, ubij śmietanę z gotowanym mlekiem skondensowanym na jednolitą, gładką masę.
3. Wysmaruj warstwą kremu herbatniki, a następnie układaj naprzemiennie kolejne warstwy. Ostatnią warstwą powinien być krem.
4. Wstaw ciasto do lodówki na 1 godzinę, a po tym czasie wyjmij je z formy i zacznij dekorować.
5. Ubij serek mascarpone z cukrem pudrem i wysmaruj nim boki ciasta.
6. Pokrój czekoladę w możliwie najcieńsze plasterki i obsyp nimi wysmarowane serkiem boki. Wierzch, posyp posiekanymi orzechami. Gotowe!