Genialne połączenie delikatnego ciasta z aromatycznym i soczystym wnętrzem, nikogo nie zostawi wobec siebie obojętnym. Lepiej od razu przygotuj podwójną porcję, bo znikają ze stołu błyskawicznie. Do dzieła!
1. W wygodnej misce, rozgnieć widelcem twaróg, a następnie dodaj sól, 9 łyżek cukru i wymieszaj.
2. Potem, dodaj kefir i przesianą mąkę. Najpierw wymieszaj łyżką, a potem dłonią zagnieć gładkie ciasto.
3. Obrane jabłka, pokrój w cienkie plasterki, aby szybciej się upiekły.
4. Gotowe ciasto, rozwałkuj na grubość 2-3 mm i wykrój kwadraciki o wymiarach 5×5 cm.
5. Na przygotowanych kwadracikach, połóż plasterek jabłka, posyp cukrem, cynamonem i sklej ze sobą dwa rogi ciasta.
6. Poukładaj kieszonki na blaszce, przykrytej papierem do pieczenia.
7. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 ° C, przez 20 minut – na złoty kolor. Gotowe!