Kulinarne Ciasto orzechowe z pysznym kremem – na każdą okazję. Pyszne i oryginalne. Wszystkim zasmakuje i ozdobi każdy stół Last updated kwi 6, 2024 1 307 Tort orzechowy smakuje każdemu. Ten z przepisu poniżej jest bardzo łatwy do wykonania, a przede wszystkim pyszny. Idealny na specjalne okazje lub na niedzielne popołudnie z rodziną lub bliskimi. Oto przepis. Składniki niezbędne do przygotowania ciasta. 8 jajek 160 g cukru 100 g dobrze zmielonych włoskich orzechów 160 g mąki Do przygotowania kremu konieczne będą następujące składniki: 4 jajka 200 g cukru opakowanie cukru waniliowego 50 ml mleka 300 g masła Chrupiące włoskie orzechy 150 gram orzechów i 150 gram cukru Syrop przygotować można z: 200 ml wody 2 łyżek cukru rumu (ilość zależna od gustu) Jak przygotować tort? WróćCzytaj dalej