A co najważniejsze – ma dawać niezaprzeczalnie smaczny wynik! Taką propozycją jest właśnie kawowy krem, do przygotowania którego wystarczą zaledwie trzy składniki – woda, kawa oraz cukier puder.
W konsekwencji otrzymujemy słodki, a równocześnie wyrazisty w smaku przysmak. Gotowy? To zaczynamy!
Wszystko, czego potrzebujesz do stworzenia deseru, to 140 mililitrów zimnej wody (trochę ponad pół szklanki), 35 gramów rozpuszczalnej kawy (według uznania, może być również bezkofeinowa) oraz 70 gramów cukru pudru. Tak, tyle wystarczy.
Cukier puder i kawę wymieszaj w misce, następnie dodaj wodę. Uruchom mikser i ubijaj mieszankę, dopóki nie zgęstnieje – konsystencją powinna przypominać bitą śmietanę.
Nie powinno zająć to więcej niż dwie minuty.
Wstaw krem do lodówki (najlepiej smakuje schłodzony) i ciesz się jego smakiem – samodzielnie, w towarzystwie owoców lub z innym deserem.