Utrzyj żółtka z 150 g cukru i cukrem waniliowym aż do puszystości. Dodaj przesianą mąkę (20 g), delikatnie mieszając. W osobnym naczyniu ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodając stopniowo 70 g cukru i sok z cytryny. Delikatnie połącz ubite białka z masą żółtkową.
Przelej ciasto do formy (20 cm) wysmarowanej masłem i piecz w 170°C przez 35-40 minut. Utrzyj śmietanę z 70 g mąki, cukrem pudrem (80 g) i masłem, aż składniki się połączą i masa będzie gładka. Ochładzaj krem w lodówce. Podziel biszkopt na dwie części. Przełóż krem między warstwami biszkoptu.
Na wierzch i boki ciasta nałóż krem, a następnie posyp wiórkami kokosowymi i udekoruj startą białą czekoladą. Odstaw do lodówki na minimum 2 godziny przed podaniem. To proste i smaczne ciasto jest idealne na różne okazje. Smacznego!