Jedna łyżka tego specyfiku jedzona rano pomoże Ci nie zachorować. Sprawdź najlepszy naturalny antybiotyk
Od setek lat znane są właściwości lecznicze zarówno miodu, jak i kurkumy
Sprawdź, jakie cudowne efekty daje połączenie tych dwóch składników! Poniżej pokażemy Ci przepis na „złotą mieszankę”, która wzmocni Twój układ odpornościowy i pozwoli pozbyć się częstych chorób. Stosowanie tego specyfiku pozwoli zaoszczędzić na lekach i suplementach leczniczych. Poprawi też Twoje zdrowie i komfort życia.
Złota mieszanka – jak działa?
Jej głównymi składnikami są kurkuma i miód – nadzwyczaj dobrze sprawdzające się w przypadku chorób zapalnych i zakaźnych. Ich połączenie jest proste do wykonania, a jego wpływ na organizm jest wyśmienity. Te składniki wzmacniają układ immunologiczny i wspierają walkę z wieloma chorobami, nawet nowotworową.
Przygotowanie kurkumy z miodem
Składniki
- 1 łyżeczka kurkumy
- 100 g miodu
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżeczka skórki z cytryny
- szczypta czarnego pieprzu
Przygotowanie
Wymieszaj kurkumę i pieprz w occie jabłkowym. Dodaj skórkę z cytryny i miód i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Miksturę należy przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku. Koniecznie trzymaj ją w lodówce!
Zastosowanie złotej mieszanki
Kurkumę z miodem stosuje się w celu podniesienia odporności. Mikstura zapobiega zachorowaniom na przeziębienie, sezonowym alergiom i zwiększa efekt przeciwzapalny. Pieprz dodaje się po to, aby poprawić przyswajanie kurkumy. Kiedy czujesz osłabienie lub zbliża się sezon grypowy, bierz 1 łyżkę złotej mieszanki codziennie rano. Taka częstotliwość sprawi, że Twój organizm trwale się wzmocni.
Jeśli już dopadła Cię choroba, to przyjmuj 1/2 łyżeczki co godzinę przez pierwsze 2 dni, a następnie 1/2 łyżeczki co 2 godziny. Kurkumę z miodem powinno się przyjmować przynajmniej 3 razy dziennie aż do ustąpienia objawów.
Zwykle bierze się mieszankę do ust i trzyma aż do rozpuszczenia. Wtedy należy powstrzymać się przed piciem wody i płukaniem ust tuż po przyjęciu mikstury. Można nią też posmarować kanapkę przy śniadaniu lub dodać do herbaty, jeśli ma ona temperaturę pokojową.