Smażone krążki cebulowe, dodatkowo podkręcają jej smak i sprawiają, że natychmiast pragniesz jej spróbować. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Fileta z kurczaka, ugotuj w lekko osolonej wodzie (30 minut). Potem go wystudź i pokrój w kostkę.
2. Przełóż mięso do miski, wymieszaj z sosem sojowym i odstaw na 15 minut. W tym czasie, obraną cebulę, pokrój w krążki i obtocz je w mące.
3. Obtoczone mąką krążki cebuli, podsmaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony. Odsącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
4. Ziemniaki, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, następnie odcedź i pokrój w kostkę. Marynowane grzyby odcedź z zalewy i opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój w kosteczkę.
5. Połącz ze sobą wszystkie składniki, dodaj marchewkę po koreańsku, majonez i dopraw do smaku solą. Gotowe!
Sałatkę, podawaj udekorowaną krążkami smażonej cebuli i posypaną pokrojonym drobno koperkiem. Smacznego!