Bajeczne ciasto z brzoskwiniami – Doskonałe na każda okazję i dla każdego. Ten smak zachwyca od pierwszego kęsa

Jak myślisz, jaki deser będzie najlepszy podczas letnich upałów, kiedy nawet siedząc w cieniu odczuwasz dyskomfort? Oczywiście mocno schłodzone, delikatne i kremowe ciasto z brzoskwiniami w galaretce.

 

Gwarantuję pełną satysfakcję, zarówno podczas jego przygotowania, jak i częstowania nim bliskich. Lekki i orzeźwiający, owocowy smak deseru poczujesz bez najmniejszych wyrzutów sumienia, jeśli tylko zdołasz przetrwać czas oczekiwania. Spróbuj i przekonaj się sama!

SKŁADNIKI:
  • Galaretka brzoskwiniowa 1 op.
  • Brzoskwinie w puszce 850 g
  • Żelatyna 60 g
  • Herbatniki 400 g
  • Masło 150 g
  • Mleko 500 ml
  • Kwaśna śmietana 750 g
  • Cukier 200 g
  • Cukier waniliowy 20 g

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Herbatniki zmiel blenderem z roztopionym masłem, a następnie ubij łyżką na dnie i bokach formy do pieczenia. Wstaw do lodówki na 20 minut.

 

2. W tym czasie, przygotuj galaretkę brzoskwiniową: Galaretkę, przygotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu, dodaj 30 g żelatyny i mieszaj do czasu, aż całkowicie się rozpuści. Brzoskwinie odsącz z syropu i poukładaj w naczyniu nieco mniejszym niż forma z ciasteczkowym spodem. Zalej je galaretką, ostudź i wstaw do lodówki do całkowitego stężenia na ok. 4 godziny.

 

3. Pozostałą żelatynę, rozpuść w mleku, dodaj śmietankę, cukier, cukier waniliowy i dokładnie wymieszaj mikserem.

4. Galaretkę z brzoskwiniami wyjmij z naczynia i ułóż na środku ciasteczkowego spodu. Wolną przestrzeń, wypełnij masą mleczno – śmietankową i wstaw ponownie do lodówki na 4 godziny. Wystarczy tylko udekorować brzoskwiniami. Smacznego!

error: Content is protected !!