Gwarantuję pełną satysfakcję, zarówno podczas jego przygotowania, jak i częstowania nim bliskich. Lekki i orzeźwiający, owocowy smak deseru poczujesz bez najmniejszych wyrzutów sumienia, jeśli tylko zdołasz przetrwać czas oczekiwania. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Herbatniki zmiel blenderem z roztopionym masłem, a następnie ubij łyżką na dnie i bokach formy do pieczenia. Wstaw do lodówki na 20 minut.
2. W tym czasie, przygotuj galaretkę brzoskwiniową: Galaretkę, przygotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu, dodaj 30 g żelatyny i mieszaj do czasu, aż całkowicie się rozpuści. Brzoskwinie odsącz z syropu i poukładaj w naczyniu nieco mniejszym niż forma z ciasteczkowym spodem. Zalej je galaretką, ostudź i wstaw do lodówki do całkowitego stężenia na ok. 4 godziny.
3. Pozostałą żelatynę, rozpuść w mleku, dodaj śmietankę, cukier, cukier waniliowy i dokładnie wymieszaj mikserem.
4. Galaretkę z brzoskwiniami wyjmij z naczynia i ułóż na środku ciasteczkowego spodu. Wolną przestrzeń, wypełnij masą mleczno – śmietankową i wstaw ponownie do lodówki na 4 godziny. Wystarczy tylko udekorować brzoskwiniami. Smacznego!