Genialne połączenie aromatycznych dodatków sprawi, że zanim skończysz smażenie, Twoi bliscy zniecierpliwieni przybiegną do stołu.
Batoniki twarogowe, polecam wszystkim miłośnikom szybkich i smacznych przekąsek oraz zapracowanym Paniom domu, ceniącym swój czas spędzony w kuchni. Do dzieła!
1. Najpierw przygotuj twaróg, najlepiej z małą zawartością tłuszczu. Jeśli jest mokry, poczekaj aż trochę przeschnie. Potem przetrzyj go przez sito, aby zlikwidować grudki.
2. Tak przygotowany twaróg, przełóż do miski, dodaj jajko, cukier, śmietanę, wanilię, sól, sodę, proszek do pieczenia i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj, najlepiej mikserem.
3. Na posypanym mąką blacie roboczym, zagnieć lekkie, elastyczne ciasto. Potem uformuj z niego wałeczki, a następnie pokrój je na mniejsze kawałki.
4. Gotowe batoniki, smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!