Szukasz sprawdzonego przepisu na przygotowanie kalafiora? Dobrze trafiałaś, poniższy przepis dotyczy chrupiącego kalafiora, który posiada serową panierkę.
1.Różyczki kalafiora przełóż do garnka, następnie wlej do niego wodę oraz dodaj odrobinę soli. Po upływie 5 minut gotowania , koniecznie wyjmij wszystkie różyczki kalafiora.
2.Do miski wsyp bułkę tartą oraz start ulubiony ser. Do głębokiego talerza wbij jajka , następnie dodaj przyprawy oraz potrzebną ilość mąki. Całość dokładnie wymieszaj, do momentu aż znikną wszystkie grudki.
3.W przygotowanym cieście zamaczaj kalafior, następnie obtocz go dokładnie w bułce tartej. Rozgrzej olej na patelni, po czym smaż na nim przygotowanego kalafiora.
4.Po każdej stronie smażenia kalafior powinien być złoto- brązowy.
Na tak przygotowany kalafior, na pewno każdy z chęcią się skusi. Danie to jest banalnie proste oraz szybkie w przygotowaniu, a potrzebne składniki bardzo łatwo dostępne.