Ciasto orzechowe z pysznym kremem – na każdą okazję. Pyszne i oryginalne. Wszystkim zasmakuje i ozdobi każdy stół

Tort orzechowy smakuje każdemu. Ten z przepisu poniżej jest bardzo łatwy do wykonania, a przede wszystkim pyszny.

 

Idealny na specjalne okazje lub na niedzielne popołudnie z rodziną lub bliskimi. Oto przepis.

 

Składniki niezbędne do przygotowania ciasta. 

  • 8 jajek
  • 160 g cukru
  • 100 g dobrze zmielonych włoskich orzechów
  • 160 g mąki

 

Do przygotowania kremu konieczne będą następujące składniki:

  • 4 jajka
  • 200 g cukru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 50 ml mleka
  • 300 g masła

 

Chrupiące włoskie orzechy

  • 150 gram orzechów i 150 gram cukru

 

Syrop przygotować można z:

  • 200 ml wody
  • 2 łyżek cukru
  • rumu (ilość zależna od gustu)

 

Jak przygotować tort?

error: Content is protected !!