Tanie, łatwo dostępne składniki, które niemal zawsze znajdziesz w swojej kuchni, wbrew pozorom mogą stworzyć smaczne i oryginalne ciasto, które nie tylko pięknie wygląda, ale i smakuje wyśmienicie. O wiele więcej przyjemności z pieczenia uzyskasz, jeśli znajdziesz sobie kilka pomocnych dłoni do pomocy oraz kogoś bliskiego z kim zawsze masz ochotę na miłą pogawędkę. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. W wygodnej misce, ubij jajko z solą i cukrem, a następnie dodaj olej.
2. Potem, dodaj kefir wymieszany z sodą oczyszczoną i całość dobrze wymieszaj mikserem. Na koniec, dodaj przesianą mąkę, kakao i mieszaj mikserem do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.
3. Gotowe ciasto, przełóż do formy, wyłożonej papierem do pieczenia i wygładź na całej powierzchni.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 ° C, przez 35-40 minut. Potem odstaw do wystygnięcia.
5. W tym czasie, przygotuj krem: Miękkie masło, wymieszaj mikserem z mlekiem skondensowanym, uzyskując puszystą i delikatną masę.
6. Wystudzone ciasto, przekrój na pół i jedną część wysmaruj połową kremu, na nim poukładaj plasterki banana i przykryj drugą częścią ciasta. Wierzch i boki ciasta, wysmaruj pozostałą częścią kremu i posyp wiórkami czekoladowymi i kokosowymi w dowolny sposób. Gotowe!