1.Na cienkie plasterki pokrój umytą cukinię.
2.Następnie włóż ją do miski, po czym przypraw dokładnie solą . Pozostaw na około 10 minut.
3.W między czasie przygotuj ciasto. Do miski wbij jajka, następnie przypraw je solą oraz pieprzem, dokładnie połącz ze sobą składniki.
4.Stopniowo dodawaj śmietanę lub jogurt. Następnie wsypuj mąkę i cały czas mieszaj do momentu, aż nie będzie grudek.
5.Tak przygotowane ciasto połącz ze startym serem.
6.Potrzebne będą Ci dwie miski, jedna z przygotowanym ciastem, a druga z mąką do obtaczania.
7.Pokrojoną cukinie zacznij obtaczać mące, następnie wkładaj ją do ciasta.
8.Na patelni rozgrzej olej , po czym smaż obtoczone krążki cukinii.
Aby usunąć nadmiar tłuszczu , koniecznie usmażone krążki kładź na ręczniku papierowym. Smacznego!