Przygotowanie cukinii z dodatkiem grzybów jest banalnie proste, a do tego bardzo szybkie. Zastanawiasz się czy warto przygotowywać przetwory na zimę z cukinii? Oczywiście, że tak poniższy przepis jest bardzo oryginalny , a do tego rewelacyjnie pyszny.
Pięknie pachnie przygotowana cukinia z grzybami , a do tego są bardzo chrupiące. Z poniższego przepisu przygotujesz 2 l pysznych przetworów.
1.Do dużej miski włóż umytą oraz na małe kawałki pokrojoną cukinię. Następnie wlej olej, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, wsyp cukier, pieprz oraz sól.
2.Na mniejsze kawałki pokrój papryczki chili. Następnie dodaj również drobno posiekaną natkę pietruszki. Jako ostatni składnik dodaj ocet. Całość bardzo dokładnie wymieszaj, następnie odstaw do lodówki na około 3 godziny. Po upływie tego czasu przełóż całość do słoików i mocno pozamykaj pokrywkami.
Za pomocą garnka oraz gorącej wody, pasteryzuj słoiki przez około 8 minut. Smacznego!