Moje dzieci najchętniej jedzą go, posmarowanego jedynie masłem, za to bardzo chętnie i ze smakiem. Odkąd piekę chlebek sama w domu, nie muszę nikogo budzić. Zawsze przybiegają do stołu na śniadanie, jeszcze zanim zacznę ich wołać.
Domowy chlebek, według tego sprawdzonego przepisu zrobisz szybko i ze sprawdzonych, dobrej jakości produktów bez konserwantów i ulepszaczy. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Do dużej miski wsyp wszystkie suche składniki, dodaj wodę, drożdże i wymieszaj. Następnie ugnieć gładkie, elastyczne ciasto i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut.
2. W tym czasie, wysmaruj formę oliwą z oliwek i posyp bułką tartą. Potem, przełóż ciasto do formy.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200°C, przez 40-45 minut. Podczas czekania znajdź formę do pieczenia i wysmaruj ją oliwą i posyp bułką tartą. Gotowe!