Domowy krem Raffaello – Delikatny i kremowy smak, który nikogo nie pozostawi obojętnym.

Smak wyjątkowego, delikatnego i kremowego wnętrza kokosowych kulek Rafaello, zna bez wątpienia każdy z nas bez względu na wiek.

 

Zatem, co może być większą przyjemnością niż przygotowanie domowego kremu Rafaello ze sprawdzonych, dobrej jakości składników?
Od dziś, Ty i Twoi bliscy, możecie cieszyć się smakiem pysznych łakoci kiedy tylko przyjdzie Wam na to ochota. A co najważniejsze, bez żadnych wyrzutów sumienia… Do dzieła!

 

SKŁADNIKI:
  • 400 g mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 200 g białej czekolady
  • 200 g masła
  • 70 g wiórek kokosowych

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Czekoladę z masłem, rozpuść w kąpieli wodnej (miskę ustaw na garnku z wodą i podgrzewaj na małym ogniu).

2. Potem dodaj skondensowane (niesłodzone) mleko i całość dobrze wymieszaj. Na koniec dodaj wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj.

3. Gotowy, domowy krem Rafaello, przełóż do słoiczka lub innego wygodnego pojemnika i wstaw do lodówki na 3-4 godziny (najlepiej na całą noc).

 

Jeśli chcesz użyć kremu do ciasta, możesz go użyć od razu, bez potrzeby chłodzenia. Smacznego!

error: Content is protected !!