Kiedy więc dopada Cię mały głodek, przygotuj ekspresowe zapiekanki ze składników które zawsze masz w swojej kuchni i zachwyć swoich bliskich niebanalnym smakiem ciepłej i aromatycznej przekąski. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Ulubioną szynkę, pokrój w kosteczkę i wymieszaj z roztrzepanymi jajkami, śmietaną i startym na tarce serem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
2. Blaszkę przykryj papierem do pieczenia i poukładaj na niej kromki chleba. Nałóż na każdą równomiernie porcję nadzienia.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 170-180°C, przez 20 minut. Gotowe!
1. Do roztrzepanych w misce jajek, dodaj starty na tarce ser, śmietanę, pokrojoną w kosteczkę szynkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj składniki.
2. Blaszkę przykryj papierem do pieczenia i poukładaj na niej kromki chleba. Nałóż na każdą równomiernie porcję nadzienia.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 170-180°C, przez 20 minut. Gotowe!