Szukasz przepisu na idealnie soczyste mięso? Mam przepis specjalnie dla Ciebie! Naturalne kawałki mięsa dla miłośników delikatnego i soczystego mięsa z sosem i subtelnym smakiem czosnku. Idealnie nadają się na świąteczny obiad, a także na szybki i pyszny lunch. Są pyszne, a mięso zawsze soczyste.
Przygotowujemy mięso, możesz zrobić kawałki wołowiny, wieprzowiny lub indyka. Pokrój je na 6 równych plasterków. Mięso zawinąć w ciasto z obu stron. Rozgrzać olej na patelni i smażyć przez kilka minut z każdej strony, przyrumieniając pierś wołową, aby spuścić wodę. Pieczone mięso położyć na talerzu.
W razie potrzeby możesz odcedzić olej, aby usmażyć mięso, będziemy tego potrzebować w dalszej części przepisu. Włóż zmielony czosnek na patelnię z oliwą i smaż minutę lub dwie. Uważaj, aby nie przypalić czosnku. Następnie dodaj mąkę i smaż razem przez minutę lub dwie.
Uważaj, aby mieszanina się nie przypaliła, dla pewności zmniejsz ogień. Następnie dodaj wodę i wymieszaj. Dodać przyprawy do smaku. Kawałki mięsa włożyć na patelnię i skropić sosem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 30 minut.