Jajeczna papryka – Zachwyci swoim smakiem każdego bez wyjątku. Doskonała na Świąteczny stół.

Na wielkanocnym stole, jajek nigdy nie jest za wiele. Najczęściej serwujemy najróżniejsze faszerowane jajka, a co powiesz na paprykę?

 

Faszerowana pysznym i aromatycznym jajecznym nadzieniem papryka, pięknie prezentuje się na Świątecznym stole i smakuje wyśmienicie. Moja rodzina i bliscy są nią zachwyceni. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 3 papryki
  • 5 jajek
  • 200 g twardego sera
  • Pęczek kopru
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 5 łyżek majonezu
  • Pieprz czarny mielony
  • Sól

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Jajka ugotuj na twardo, a następnie ostudź, obierz i zetrzyj a tarce o grubych oczkach. Na tarce o drobnych oczkach, zetrzyj ser i wymieszaj z jajkami.

2. Teraz, do nadzienia dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, majonez, dopraw do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

3. Dużą paprykę przekrój na pół, usuń błony i nasiona. Wypełnij je przygotowanym nadzieniem jajecznym.

4. Na koniec, paprykę pokrój w łódeczki i ułóż na talerzu. Gotowe!

 

Do paprykowej przekąski, możesz użyć również kolorowych papryk i ozdobić gałązkami kopru. Pięknie prezentują się na każdym świątecznym stole. Smacznego!

error: Content is protected !!