Oprócz innych sposobów robię jajka faszerowane z dodatkiem krewetek , moja rodzina się nimi zawsze zachwyca i muszę robić ich podwójną porcję. W bardzo szybkim czasie znikają one ze stołu. Koniecznie spróbuj, a przekonasz się że warto!
1.Jajka na twardo ugotuj w osolonej wodzie. Później ostudź je oraz obierz. W lekko osolonej wodzie ugotuj umyte oraz oczyszczone krewetki. Pod bieżącą zimną wodą ostudź je. Do dekoracji zostaw najładniejszych 12 krewetek.
2. Przekrój na pół ugotowane jajka , następnie żółtka wyjmij. Czosnek przeciśnięty przez praskę podsmaż na patelni z dodatkiem oleju, następnie dodaj cebulę posiekaną. Do miękkości smaż.
3.Na jednolitą, gładką masę zblenduj żółtka, ugotowane krewetki oraz cebulę z czosnkiem.
4. Przypraw solą oraz pieprzem, dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz koperek , na drobnych oczkach na tarce zetrzyj ser i to wszystko wymieszaj dokładnie. Całość do rękawa cukierniczego przełóż, i dokładnie wypełniaj połówki jaj. Jako dekoracji użyj krewetki, sezamu lub mielonej słodkiej papryki. To wszystko!
Na świątecznym stole zawsze pięknie prezentują się jajka faszerowane z dodatkiem krewetki. Błyskawicznie ze stołu znikną wiec warto przygotować podwójną porcję. Życzę smacznego!