Najlepsze klopsiki do zupy – Przepis dostałam od teściowej. Zawsze robię je tylko w ten sposób

Zupy są bardzo zdrowe i dlatego warto stosować je w codziennej diecie naszych bliskich.

 

Mogło by się wydawać, że zupy są lekkostrawne i zawierają w sobie mało potrzebnych wartości odżywczych. Nic bardziej mylnego, gdy do każdej nawet lekkiej zupy, dodasz delikatne i soczyste mięsne klopsiki.

Każda zupa z klopsikami, według tego przepisu nabierze niezwykłego aromatu, będzie sycąca i smaczna. Szczególnie, jeśli Twoja druga połowa ciągle powtarza, że po zupie zaraz znów będzie głodna… Taka mięsna wkładka, to genialny sposób na zamianę zwykłej zupy w treściwy obiad. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 450g mielonego mięsa wołowego
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki bułki tartej
  • 1 łyżeczka cebuli w proszku
  • 2 łyżeczki natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Mięso mielone wymieszaj z bułką tartą, dodaj ubite jajko, a następnie dopraw solą, pieprzem, cebulą i pokrojoną natką pietruszki.

 

2. Dobrze wymieszaj masę, aby była gładka a składniki połączone. Wilgotnymi dłońmi uformuj małe kulki i wrzuć do gotującej się zupy na kilka minut przed końcem gotowania. Gotowe!

 

Tak przygotowane mięso możesz zużyć od razu lub zamrozić na później. Wtedy pyszne, delikatne klopsiki do zupy będziesz miała w zaledwie kilka minut. Smacznego!

error: Content is protected !!