Mogło by się wydawać, że zupy są lekkostrawne i zawierają w sobie mało potrzebnych wartości odżywczych. Nic bardziej mylnego, gdy do każdej nawet lekkiej zupy, dodasz delikatne i soczyste mięsne klopsiki.
Każda zupa z klopsikami, według tego przepisu nabierze niezwykłego aromatu, będzie sycąca i smaczna. Szczególnie, jeśli Twoja druga połowa ciągle powtarza, że po zupie zaraz znów będzie głodna… Taka mięsna wkładka, to genialny sposób na zamianę zwykłej zupy w treściwy obiad. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Mięso mielone wymieszaj z bułką tartą, dodaj ubite jajko, a następnie dopraw solą, pieprzem, cebulą i pokrojoną natką pietruszki.
2. Dobrze wymieszaj masę, aby była gładka a składniki połączone. Wilgotnymi dłońmi uformuj małe kulki i wrzuć do gotującej się zupy na kilka minut przed końcem gotowania. Gotowe!