1. Mięso mielone przełóż do miski, dopraw solą, pieprzem i przyprawami do smaku.
2. Cebulę obierz i pokrój na małą kosteczkę.
3. Podsmaż cebulkę na rozgrzanej patelni z olejem do czasu, aż się zeszkli i puści sok.
4. Teraz wymieszaj podsmażoną cebulkę z mięsem mielonym.
5. Obrane i umyte ziemniaki, pokrój w talarki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym, naprzemiennie z kulkami mięsnymi (tak jak na zdjęciu).
6. Ziemniaki posyp solą, pieprzem i przyprawami według uznania.
7. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 20 minut.
8. Po tym czasie, zalej całość kwaśną śmietaną i piecz kolejne 35 minut. Gotowe!
Przed podaniem, posyp danie posiekaną natką pietruszki. Smacznego!