Delikatne, soczyste i najsmaczniejsze na świecie kotleciki, przygotujesz szybko i z tanich, łatwo dostępnych produktów. Połączenie tych smaków sprawia, że nikt nie przejdzie obok tych kotletów obojętnie. Lepiej od razu przygotuj podwójną porcję, bo znikają ze stołu błyskawicznie. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Mięso dokładnie umyj, oczyść i osusz ręcznikiem papierowym. Potem pokrój je na plastry o grubości 1,5 – 2 cm. Każdy plaster przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem (tak jak tradycyjne schabowe).
2. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z musztardą. Jeśli lubisz bardziej wyraziste smaki, możesz zwiększyć proporcje tych aromatycznych składników według uznania.
3. Rozbite kotlety dopraw solą, pieprzem i dobrze natrzyj przygotowaną wcześniej mieszanką czosnku z musztardą.
4. Jajka roztrzep z solą, a następnie panieruj w kolejności: jako-mąka-jajko-mąka.
5. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem, na małym ogniu, na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!