Koniecznie będzie Ci potrzebna ulubiona szynka oraz ser, a na pewno w szybkim czasie danie zniknie z talerzy.
1.Na małe kawałki pokrój wcześniej ugotowane obrane ziemniaki. Następnie ugniataj je na purre. Posiekaj drobno natkę pietruszki, po czym dodaj ja go przygotowanego puree.
2.Zetrzyj na tarce 100 g twardego sera, który następnie wymieszaj z puree i przypraw ulubionymi przyprawami. Na cztery kawałki pokrój ser oraz szynkę.
3.Przygotuj wie miseczki, do jednej wsyp bułkę tartą, a w drugiej rozbij jajka. Przyszła kolej na formowanie kotlecików, weź niewielką ilość przygotowanej masy, na którą połóż 2 plasterki sera oraz szynkę, następnie połóż na to kolejną warstwę puree. Z przygotowanych składników uformuj kotlecika. Z kolejnymi postępuj tak samo. Każdy przygotowany kotlet obtocz najpierw w jajku , po czym obtocz je w buce tartej.
4.Rozgrzej olej roślinny na patelni, następnie smaż na nim przygotowane kotleciki na złoty kolor. Do usunięcia nadmiaru tłuszczu koniecznie używaj ręczników papierowych. Gotowe kotlety idealnie smakują z sałatką ze świeżych warzyw.
Smacznego!